Tietoa yrityksestä

Minun lyhyt historiani

Opiskelin ohjelmistotuotantoa Teknillisestä Korkeakoulussa (nykyinen Aalto Yliopisto) ja valmistuin vuonna 2002 diplomi-insinööriksi. Valmistumisen jälkeen työskentelin yhteensä reilut 10 vuotta Nokialla (osin Accenturen palveluksessa) täysipäiväisenä koodarina. Kuvaavana tittelinä olisi voinut olla "koodaava arkkitehti".

Viimeisimmät vuodet Nokialla tein etätöitä kotoa käsin helpottaakseni pienilapsisen perheeni arkea. Työkokemuksen karttuessa alkoi kuitenkin pikku hiljaa tuntua siltä että ohjelmistokehitys voisi olla mukavaa oman toiminimen kautta. Vuonna 2013 tarjoutuikin hyvä tilaisuus ja 'JMutanen Software' oli syntynyt.

Nokia uran aikana olen saanut laajan kokemuksen ohjelmistokehityksen eri vaiheista ja sen haasteista. Kantapään kautta on tullut opittua monia asioita, mutta ongelmista on aina selvitty. Kokemusta on kertynyt pienistä demoista tuotelaatuisen koodin toteuttamiseen ja olen ollut mukana monissa eri työtehtävissä, esim. arkkitehtoninen suunnittelu, rajapintamäärittelyt, toteutus, valmiin koodin siivous (refaktorointi), koodin hallinta, modularisointi sekä tietenkin kaiken perusta - automaattinen testaus. Ketterät menetelmät kuuluvat tapoihini ja seuraavat sanat ovat minulle tuttuja: agile, scrum, lean, kanban ja continous integration.

Kokemusta on kertynyt eri ohjelmointikielistä mm. Qt, C++, C, C#, .NET ja Java sekä eri käyttöjärjestelmistä kuten linuks, Maemo/Meego/RaspberryPI, Windows ja WindowsPhone. Lukuisat ohjelmistokehityksen työkalut kuten versionhallinta git ja svn tai scriptikielet bash ja python ovat tuttuja.

Käytännönläheiset osaamisalueet: client/server arkkitehtuuri, käyttöliittymien suunnittelu ja toteutus, reaaliaikainen ja rinnakkainen ohjelmointi, esim. säikeet ja prosessit - erityisesti ääneen ja audio toteutuksiin liittyvät ratkaisut, sekä webpohjaiset palvelut. Näistä tuttuja ovat HTML5, CSS, AngularJS, TwitterBootstrap, JavaScript, PHP ja MySQL.

Olen avoin, iloinen ja motivoitunut koodari. Mukava työkaveri, jonka kanssa on helppo tulla toimeen.

Terveisin, :-)
-Jussi Mutanen, perustaja